Tuesday, August 28, 2012

Jatuh Cinta. Janji. Untuk-MU.


Tibe2 jatuh cintan dengan lagu nik.  Sebak jek rase bile dengar.  Lagi2 lepas kejadian Ramadhan hari tu.  Alhamdulillah.  Semua nye berjalan dengan lancar.  Terime kasih pade kawan2 dan adek sebab membantu courf yang sedikit tergelincir dari laluan sebenar selama ini.  Semua ni berkat Ramadhan.  Berkat doa kowank semua.

Betoiii la orang kate, Hidayah itu perlu di cari, ia takkan datang bergolek. Umpama 'adakah kita pergi mendapatkan bola, atau bola pergi kepade kita?' Sebagai hamba-NYA kita di tuntut untuk berusaha dan berdoa agar di beri hidayah.

Kadang2 Allah tak bagi kita dugaan atau cabaran yang besar untuk kita berubah.  Tak perlu kematian, kehilangan harta benda.  Kadang2 cukup lar dengan menjentik ketenangan hati kite. Hati sentiasa resah gelisah, sedih atau sentiasa gusar dan tidak tenang.  Macam2 kita lakukan untuk mengembalikan ketenangan hati kita.  Rupanya DIA suruh kita menadah tangan memohon pada DIA, mengingati bahawa hanya DIA yang mampu menolong kita setelah selama ini kita lupa pada-NYA.

Terima Kasih Ya Allah. Akan aku berusaha berubah demi-MU dan takkan aku lupa janji2 aku pada-MU.  Dan perkuatkanlah Iman aku untuk terus berada di jalan-MU.  Aku redha dengan setiap kehendak-MU.  Setiap yang KAU berikan pada ku adalah baik pada ku.  Dampingkan lah aku bersama2 mereka yang boleh membawa aku kejalan-MU.  Insyaallah.  Amin.


Aku Yang Berdosa - Shahir.

Sejauh mana
Langkah ku di sana
Aku melupakan Mu
Seluas mana
Kau beri padaku
Masih ku angkuh pada-Mu
Segalanya dusta
Gelap mengaburi ku
Ya Allah
Apa yang bisa
Ku tebus kepada-Mu
Atas dosaku
Ya Allah
Ku hina terasa
Biar ku bersujud
Untuk ke syurga-Mu